Close
0492-461617 /
06-10403788
info@laarbeekhoeve.nl

Herkomst
De Rottweiler is afkomstig uit Duitsland. De voorouders van de Rottweiler werden gebruikt als hoeders van het vee. De naam is afkomstig van de Romeinse nederzetting Rottweil. Deze stad was van de dertiende eeuw tot eind negentiende eeuw het middelpunt van de veehandel.

Gezinshond
De Rottweiler is uitermate geschikt als gezinshond. Zijn evenwichtige, rustige karakter maakt hem tot een goede vriend van de mens. Omdat hij plezierig in de omgang en vriendelijk is, is hij ook voor kinderen en andere huisdieren een fijne speelkameraad.

Verder is de Rottweiler trouw, aanhankelijk en onomkoopbaar. Hij kan erg goed springen, klimmen en zwemmen. Zijn uithoudingsvermogen is bijzonder groot en zijn vermogen om te leren indrukwekkend.

Werkhond
De Rottweiler is gefokt om een werkhond te zijn. Werken is zijn lust en leven! Een Rottweiler is dan ook prima geschikt als waakhond. Bijvoorbeeld op uw erf of in uw huis. Maar ook als speurhond of verdedigingshond is hij in zijn element.
Omdat de Rottweiler een werkhond is, heeft hij niet genoeg aan drie maal daags een blokje om. Zonder voldoende uitdagingen zal hij niet alleen lui worden, maar ook gefrustreerd. Dat is een belangrijk motief om aan te vallen als het hem uitkomt. Hiermee moet terdege rekening worden gehouden voordat men een Rottweiler aanschaft. Men moet voldoende tijd en aandacht aan de hond geven, hem strikt en consequent opvoeden en hem een taak geven die eerst aangeleerd moet worden. Hij houdt van werken, maar ook van vrije tijd en weet precies het verschil tussen beide. Vooral dat laatste is een eigenschap die bijzonder goed van pas komt als hij als waakhond fungeert.

Sociale aanleg
Wanneer de Rottweiler evenwichtig en consequent wordt opgevoed, zal hij trouw zijn gezin en het terrein tot het uiterste verdedigen en bewaken. Hij is een goede speelkameraad voor de kinderen.  Katten en andere huisdieren zullen zonder problemen geaccepteerd worden, mits hij al op jonge leeftijd positieve ervaringen heeft opgedaan met deze dieren.

Uiterlijk en aard
De Rottweiler is een meer dan middelmatig grote, krachtige hond. Noch plomp, noch licht. Hij maakt een algemene indruk van oerkracht en moed.

Hoofd Middelmatig lang.
Tanden    Zeer sterk gebit. Beschikt over een schaargebit.
Ogen Donker
Oren Kleine driehoekige oren. Hoog aangezet, hangend naar voren en bedekken de  oor opening.
Romp  De borst is breed en diep. De rug recht en sterk. Kruis kort en breed, helt niet af.
Staart Wordt liefst waterpas gedragen en verlengt de ruglijn.
Haar  Stokhaar
Kleur Zwart met scherp omgrensde, zo donker mogelijke aftekening op benen, borst, snuit  en wangen. Ook boven elk oog, aftekening mahoniebruin tot lichtbruin.
Schofthoogte Reuen tussen de 61 en 68 cm. Teven tussen de 56 en 63 cm.
Gewicht Tussen de 40-55 kg.

Herplaatsing
Soms gebeurt het dat een pup of volwassen hond herplaatst moet worden. Bijvoorbeeld omdat de kinderen allergisch blijken te zijn of vanwege een gewijzigde gezinssituatie. Wij doen dan onze uiterste best om een nieuw goed baasje te vinden. U kunt ons bellen om te vragen of we op dit moment een oudere hond beschikbaar hebben.

Ook wanneer u dit nieuwe goede baasje denkt te zijn, kunt u ons bellen. Dan nemen we contact met u op zodra we een hond ontvangen die herplaatst moet worden. Ons doel is om de hond een goed thuis te geven.